Kanothajk

100 words 1 minutes

Helgen 25-27 maj är det kanothajk! Som vi har längat! Vi kommer paddla i en sjö som heter Vällen och sedan följa Kolarmoraån genom ett fantastiskt grönskande landskap. Anmäl dig senast tisdag 22 maj. Mer information, anmälan och packlista hittar du här på hajklappen. Nedan kan du bläddra igenom bilderna från förra kanothajken.

Hösthajk

100 words 1 minutes

Helgen 15-17 september drar vi ut på vår årliga hösthajk! Det blir ett roligt äventyr ute i Hammarskog som du inte vill missa. Anmäl dig senast tisdag 12 september. Information och anmälan hittar du via dessa länkar: Upptäckarna (åk 4-5) Stigfinnarna & Äventyrarna (åk 6-9) Klicka här för att se bilder från förra årets hajk.

Vinterhajk

100 words 1 minutes

Nu börjar vi tagga inför årets vinterhajk. Det blir äventyr på isen, god mat, bastu och badtunna med isvak för den orädde. Vi sover i vindskydd och eftersom vinterkylan ökar utmaningen är denna hajk för de som går årskurs 6 och uppåt. Mer information hittar du på hajklappen. Bilden visar hur skorstenen kan se ut medan tunnan värms till önskad eller oönskad hetta.

Pulkatävling

100 words 1 minutes

Efter en fartfylld höst drar vi nu igång en fullspäckad vårtermin. Första träffen bjöd på sann åkglädje under pulkatävlingen i Sunnerstabacken. Vårens scheman hittar ni här.

Europakonferensen

100 words 1 minutes

Under Europakonferensen vecka 30 står Pionjärerna på Festivalområdet och grillar korv, bakar stompa och gräddar äppelklämmor. Kom och njut av den härliga friluftsatmosfären och känn doften från kaffepannan på elden.

Kanothajk

100 words 1 minutes

Förra helgen var vi åtta tappra hjältar som gav oss iväg på fredagskvällen. Som ni kan ana på bilden hade vi en fantastiskt härlig helg med ljumma nätter och varma, lagom soliga dagar. Bilder kan ni se här om tekniken fungerar.

Vinterhajk

100 words 1 minutes

För ett par veckor sedan var det dags för den årliga vinterhajken. I år lös snön med sin frånvaro, men isen låg blank och fin i blåsten så vi passade på att ta en långpromenad på det glatta underlaget. Lördagen avlutades med vedeldad bastu och badtunna. Allt som allt en lyckad hajk i den milda vintern.

Vårterminen drar igång

100 words 1 minutes

Nu startar äntligen vårterminen! Som vi har längtat! Vi träffas som vanligt kl 18.00 varje tisdag med start den 26 januari. Både gamla och nya pionjärer är varmt välkomna! Här hittar du vårens schema

Höstlov

100 words 1 minutes

Mer än halva terminen har gått och vi tar en veckas uppehåll. Den 3 november är vi tillbaka och kör för fullt fram till december. Missa inte äggonauten eller när vi gör egna facklor!

Hösten 2015 börjar

200 words 1 minutes

Hösterminen börjar tisdag den 1:a september klockan 18:00. I Uppsala träffas vi vid Brunnspaviljongen och i Storvreta vid Tipptoppen. Pionjärerna har verksamhet för dig från årskurs 4. Som Pionjär lär man sig bland annat: vistas i skog och mark använda kniv, yxa och såg på ett säkert sätt bygga vindskydd och lägerkök med hjälp av knopar och surrningar elda och laga mat under olika förutsättningar i alla väder